Contact

Mathenesserlaan 485,
3023 GL Rotterdam
Tel:  010-707 38 50
Fax: 010-707 38 51
e-mail: info@durducs.nl


24 uurs spoedlijn strafzaken:
06-53531476

Erkenning van kind

Een kind erkennen betekent dat u bij de gemeente officieel laat vastleggen dat u vader bent van het kind. Een man die een kind heeft erkend is juridisch ouder van het kind. Meestal is het de biologische vader die een kind erkent. Maar dat hoeft niet. Ook een andere man kan een kind erkennen. Erkenning is een handeling van de man die hij alleen vrijwillig kan doen. De moeder moet het er natuurlijk wel mee eens zijn. Daarom moet zij schriftelijk haar toestemming geven voor de erkenning.

Als de moeder niet meewerkt aan de erkenning van het kind en is het kind jonger dan 16 jaar dan kan de verwekker (meestal de biologische vader) onder bepaalde omstandigheden vervangende toestemming krijgen van de rechter om het kind te erkennen. De advocaten van Durdu cs Advocaten kunnen deze procedure initiëren.

Kosten van de procedure
De advocaten van Durdu c.s. Advocaten werken ook op basis van een toevoeging. Dit betekent dat een procedure al vanaf 171,- 'all in' mogelijk is. Een toevoeging geeft u, afgezien van een eigen bijdrage, recht op gratis rechtsbijstand. De staat betaalt de verdere kosten van uw advocaat. Om te beoordelen of u voor een toevoeging in aanmerking komt, raadpleeg onze Tarieven pagina. Mocht u niet in aanmerking komen voor een toevoeging dan kunnen we u op betalende basis bijstaan. In overleg kunnen vaste prijsafspraken worden gemaakt.

Heeft u nog vragen?
Indien u nadere informatie wenst over erkenning, vaststelling of ontkenning van vaderschap, dan kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend informatief gesprek met één van onze advocaten.